fbpx

Subsidie op Isolatie

SUBSIDIE OP ISOLATIE

€84 miljoen beschikbaar 

Treft u twee of meer isolatiemaatregelen?

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is.

LENINGEN

Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad

Energiebespaarlening

Per 1 april 2019 kunt u gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad. Met de Stimuleringslening kunt u investeren in het verduurzamen van uw woning. Hiermee verlaagt u de energierekening en dus ook uw woonlasten.

De gemeente Meierijstad heeft geld voor de Stimuleringslening beschikbaar gesteld in een eigen fonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren-bewoners van woningen in de gemeente Meierijstad.

Met de  Energiebespaarlening van het Nationaal Energie-bespaarfonds kunt u energiebesparende maatregelen voor uw woning financieren. Meer wooncomfort, lagere energielasten, waardebehoud– of vermeerdering van uw woning en u draagt een steentje bij aan het milieu.

  • Vergoedingsvrij vervroegd aflossen
  • Tot maximaal € 65.000 lenen
  • Rente 1,7% (looptijd 10 jaar)
–Annuïteitenlening
–€ 2.500 tot € 25.000,– incl. btw
–Tot € 15.000 10 jaar, € 15.000 – € 25.000 15 jaar
–Hypothecaire- (1,5%) of consumptieve (2,5%) lening
–Krediettoets door SVn
–Boven € 15.000: Hypothecaire lening;
–Consumptieve lening is kosteloos. Hypothecaire lening heeft afsluitkosten en notariskosten