fbpx

Veelgestelde vragen

Voordat we gaan isoleren wordt eerst uw spouwmuur grondig gecontroleerd met een kleine camera. Als alles in orde is kunt u met een gerust hart de spouw na-isoleren. De materialen die aangeboden worden zijn zo gemaakt dat ze het vocht prima afvoeren en toch uw huis lekker warm houden.

Nee, dat gebeurt niet. En daar krijgt u ook garantie op. 

In isolatiewaarde zijn de twee materialen nagenoeg gelijk. De parels hebben de voorkeur in een wat vochtigere omgeving, hoewel bij de schouw van de spouwmuur meestal een advies gegeven wordt om de oorzaak van het eventuele vochtprobleem op te lossen. Wol heeft een wat betere geluidisolatie en is volkomen onbrandbaar. Beide materialen worden op grote schaal wereldwijd toegepast.

Icynene® is een vorm van schuimisolatie met de isolerende voordelen van PUR maar zonder de schadelijke nadelen. Het is een watergedragen schuim zonder vluchtige organische stoffen, geurloos, ozon-vriendelijk en met een minieme CO2-voetafdruk. Het hoopt zich niet op, krimpt niet, absorbeert geen water, vormt geen voedingsbodem voor insecten e.d. en u krijgt 25 jaar garantie. Het wordt toegepast in zowel kruipruimtes als tegen dakbeschot (vloer- en dakisolatie).

Nee, dat hoeft niet. Natuurlijk gaan we er wel vanuit dat u een serieuze kandidaat voor spouwmuurisolatie bent. De schouw kost ons immers geld.

Natuurlijk willen we heel graag dat u uw huis isoleert. U zit echter nergens aan vast nadat u de offerte heeft gekregen. We zullen nog wel bij u informeren of u mee wilt doen en, als dat niet zo is, waarom niet. Maar verder heeft u geen enkele verplichting.

Er worden eerst gaten in de voeg van uw buitenmuur geboord, in een patroon dat lijkt op de 5 van een dobbelsteen. Later worden deze onzichtbaar weggewerkt. Met een compressor en een spuitlans, die in de gaten in uw muur past, wordt uw muur van onderaf naar boven helemaal volgespoten.

Bij spouwmuurisolatie zijn er twee veelvoorkomende extra kosten:

  1. Spouwafscheiders
  2. Kruipruimte-/kelderontluchters

Bij woningen met een doorlopende buitenmuur (rij-, hoek-, 2-onder-1-kap woning) moet de woning van de buurman afgescheiden worden als deze niet meedoet en niet al geïsoleerd is. De borstels die daarvoor nodig zijn kosten €10 en bij een rij-woning heeft u die op 4 plaatsten nodig, ongeveer 4 borstels hoog. U kunt dus flink geld besparen doordat uw buren meedoen.

Als u een kruipruimte heeft dan wordt die ontlucht via de spouwmuur. Om dat proces niet te verstoren worden ontluchtingspijpen aangebracht, meestal 2 per muur. Ze kosten €30 per stuk.

Ja, helaas kan dat. Ik noem hier een paar oorzaken:

  • Spouwvervuiling of oude isolatieresten;
  • Slechte muren, met vorstschade;
  • Te smalle spouw (<4cm);
  • Niet dampdoorlatende buitenmuur (geglazuurde steen, verkeerde verf etc.)
  • Problemen met lood;
  • Zoogdieren in de spouw.
Daarom is een goede schouw door een professional een must!
Voor een aantal van bovengenoemde problemen bestaat een oplossing die ‘Enverifoam’ heet.

EnveriFoam® is een  open-cel structuur schuim en wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur gegoten waarna het een hardschuim wordt. Het plakt of zwelt niet en dringt tot in de kleinste kieren en naden door. EnveriFoam® gebruikt lucht om op te schuimen en is dus ozon-vriendelijk. Daarnaast is EnveriFoam® waterafstotend, dampdoorlatend en geurneutraal. Het wordt, onder strenge voorwaarden, toegepast in smallere spouwen of toegevoegd aan reeds (slecht) geïsoleerde spouwen.

Schouw van de spouw
Aanbrengen isolatie
Icynene dakisolatie
Icynene vloerisolatie
Spouwmuurisolatie met minerale wol